Nyheter

Støtte til golfbiler

Publisert: 9. januar 2020  av Matthias Gullberg  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Utstyrsmidler fra NGF dekker ofte delvis kjøp av nye golfbiler. Men da bør man stelle opp for funksjonsnedsatte

Bruk av golfbil
Enkelte spillere med funksjonsnedsettelse er avhengig av transport for å spille golf, og i NGF er dette satt i system ved at aktuelle spillere gjennom klassifisering får tillatelse til å benytte bil. Sammenlignet med andre har disse spillerne en høyere kostnad knyttet til trening og spill, og NGFs styre oppfordrer klubber som har golfbil om utlån til klassifiserte spillere, gratis eller til redusert pris, og at spillere som har egen bil gis tillatelse til å bruke den. Klassifiseringsbevis fra NGF må fremvises. Her finner du mer informasjon om klassifisering.

Golfklubbene kan delfinansiere innkjøp av golfbil gjennom ordningen spillemidler til utstyr, og golfbiler er tatt inn i denne ordningen for at de som har behov for det skal få bedre tilgang til transport. Klubber som i 2019 har gått til innkjøp av golfbiler/golfscooter til bruk for personer med nedsatt funksjonsevne kan søke om å få inntil 1/3 av kostnaden refundert. Her finner du mer informasjon om spillemidler til utstyr.

Ledsagerbevis
Ledsagerbevis er et kort som kan gis til personer som på grunn av nedsatt funksjonsevne trenger ledsager for å delta i samfunnet. Målet er å gjøre deltakelse enklere, forebygge isolasjon og bidra til økt livskvalitet. Ledsagerbevis er en frivillig ordning som kommunene kan innføre, og ordningen skal gi ledsager fri adgang til offentlige kultur- og fritidsarrangement og offentlige transportmiddel der ordningen aksepteres. NGF styre oppfordrer golfklubbene til å godta ledsagerbevis ved forespørsel. I praksis betyr dette eksempelvis at ledsager slipper å betale greenfee, mens kortholder betaler gjeldende greenfee.
Her finner du mer informasjon om ledsagerbevis.


 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK hvis du godtar dette Les mer om cookies og personvern her